
Производи наших ученика са смера Пекар
Смер Пекар у пољопривредној школи припрема ученике за стручно и креативно бављење производњом хлеба, пецива и других пекарских производа. Школовање на овом смеру траје три године. Током школовања, ученици стичу знања о сировинама, технолошким процесима и савременој опреми која се користи у пекарској индустрији.

Рад ученика на практичној настави
Настава се изводи кроз теоријску наставу у кабинетим и кроз практичну наставу. Практична настав се обавља у школи као и у сарадњи са локалним пекарским предузећима, што ученицима пружа реално радно искуство.
Завршетком овог смера, ученици су квалификовани за рад у пекарама, индустријама прехрамбених производа, као и за покретање сопствених пекарских радњи. Овај смер је одличан избор за све који желе да се баве традиционалним занатом у комбинацији са модерним технологијама у производњи пекарских производа.

У процесу припреме теста за хлеб
У току свог школовања ученици смера Пекар изучавају следеће предмете:
Општеобразовни предмети
- Српски језик и књижевност
- Страни језик
- Физичко васпитање
- Математика
- Историја
- Рачунарство и информатика
- Географија
- Екологија и заштита животне средине
- Социологија са правима грађана
- Грађанско васпитање / Верска настава
- Изборни предмет
Стручни предмети
- Физика
- Хемија
- Исхрана људи
- Операције и мерења у пекарству
- Технологија пекарства
- Производња пекарских производа
- Здравствена безбедност хране
- Објекти и опрема у пекарству
- Тржиште и промет пекарских производа