
Производи наших ученика са смера Пекар
Смер Пекар у пољопривредној школи припрема ученике за стручно и креативно бављење производњом хлеба, пецива и других пекарских производа. Школовање на овом смеру траје три године. Током школовања, ученици стичу знања о сировинама, технолошким процесима и савременој опреми која се користи у пекарској индустрији.

Рад ученика на практичној настави
Настава се изводи кроз теоријску наставу у кабинетим и кроз практичну наставу. Практична настав се обавља у школи као и у сарадњи са локалним пекарским предузећима, што ученицима пружа реално радно искуство.
Завршетком овог смера, ученици су квалификовани за рад у пекарама, индустријама прехрамбених производа, као и за покретање сопствених пекарских радњи. Овај смер је одличан избор за све који желе да се баве традиционалним занатом у комбинацији са модерним технологијама у производњи пекарских производа.
 

У процесу припреме теста за хлеб
У току свог школовања ученици смера Пекар изучавају следеће предмете:
Општеобразовни предмети
- Српски језик и књижевност
 - Страни језик
 - Физичко васпитање
 - Математика
 - Историја
 - Рачунарство и информатика
 - Географија
 - Екологија и заштита животне средине
 - Социологија са правима грађана
 - Грађанско васпитање / Верска настава
 - Изборни предмет
 
Стручни предмети
- Физика
 - Хемија
 - Исхрана људи
 - Операције и мерења у пекарству
 - Технологија пекарства
 - Производња пекарских производа
 - Здравствена безбедност хране
 - Објекти и опрема у пекарству
 - Тржиште и промет пекарских производа